Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synd om Ragundaborna

Det tycks inte bli någon politisk förändring i Ragunda. Kommuninvånarna är därmed att beklaga. När arbetarekommunen senast hade sammanträde beslöts att försöka återuppta regerandet på egen hand. Socialdemokraterna vill fortsätta ha makten i minoritet och med samma manskap.

Elisabet Yngström skulle i så fall bli kvar som kommunalråd. Så även Britt-Inger Håkansson som likt kommunalrådet har fått kritik på sig för bristande kompetens.

Arbetarekommunens beslut visar främst på en sak: Bristande lyhördhet över vad kommunen i dagsläget behöver – nämligen ett nytt ledarskap som har förmåga att ta kommunen ur den kris som Ragunda befinner sig i. Här tas mer hänsyn till enskilda personer än till partiets framtid. Civilkuraget har lyst med sin frånvaro.

Krisen är ekonomisk, men också politisk. Dessutom finns ett omfattande fenomen inne i kommunalhuset i Hammarstrand: Folk mår psykosocialt dåligt.

Det är inte bara Socialdemokraternas fel om ingen förändring sker. Tidigare koalitionskollegan Centern under ledning av Sigvard Backlund, har under de senaste månaderna visat prov på osedvanligt svagt ledarskap. Man kan kalla Centern får en velande hoppjerka.

Med ett fräscht nytt politiskt ledarskap skulle mycket kunna göras bättre i Ragunda. Nu är risken uppenbar att vi kan citera Mäster Skräddare: "Det bidde ingenting".

Ragundaborna är i så fall att beklaga. Utan förändring blir tiden fram till valet 2010 en lång och förödande transportsträcka. Folket i Hammarstrand, Ragunda, Stugun och i alla andra samhällen, är värda någonting bättre. Tyvärr har politikerna samfällt inte förmått prestera någonting fastän de haft lång tid på sig.

Kollapsen är total. Risken är dessutom uppenbar att misskötseln av det politiska uppdraget innebär en stor triumf för partiet soffliggarna i nästa års val.