Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systembolaget värnar lokalt och småskaligt

Annons

Jörgen Larsson, riksdags- och regionfullmäktigekandidat för Centerpartiet, menar att Systembolaget inte värnar den svenska landsbygden. Inget kunde vara mer fel.

Systembolaget är den enda aktören inom detaljhandeln som finns i hela Sverige, i samtliga kommuner. Totalt 426 butiker och nästan 500 ombud.

När vi utvecklar våra butiker och vårt erbjudande gör vi det med kundens behov och efterfrågan för ögonen. Oavsett var kunden bor. För precis som Larsson skriver har vi, genom vår ensamrätt att sälja alkohol till privatpersoner, ett ansvar att för att det ska vara rättvist i hela landet.

Under de senaste åren har den lokala och småskaliga bryggerinäringen växt kraftigt. I dag distribueras, via Systembolaget, produkter från över 100 producenter till kunder runt om i hela landet.

Från 1 september kommer även de lokala och småskaligt producerade artiklarna att köpas in och kvalitetssäkras på samma sätt som Systembolagets övriga sortiment. Kundernas behov och efterfrågan står, även här, i fokus och med det nya systemet kommer kunderna att få bättre information om de lokala artiklarna.

Vi är i högsta grad en uppskattad och levande del av Sverige genom att ständigt utveckla vårt arbete med service och med ansvar.

Lennart Agén

presschef Systembolaget

Läs också:

Gårdsförsäljning av alkohol en självklarhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel