Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Systraskap släpper ny skiva med handsydda fodral

I morgon släpper electronicaduon Systraskap sin nya EP och firar med en spelning i Tingssalen på Gamla Tingshuset.

Annons

– Det är inga myslåtar direkt, säger Sabina Wärme när hon beskriver EP:n.

– Man får gärna ha hög volym och hoppa runt, uppmanar Amanda Lindgren.

Duon bildades förra året när båda pluggade jazzlinjen på Birka folkhögskola.

– Det började med att vi höll på med det här på nätterna, vi gjorde låtar och spelade in, säger Sabina Wärme

Nu bor de tillsammans i Stockholm, men är i Östersund i veckan, eftersom båda är bandcoacher under ”En smak av Popkollo”.

EP:n består av fyra låtar electronica-pop.

– Vi kommer att släppa en ”limited edition”-version i 30 exemplar där fodralen är sydda för hand. Vi tänkte att det kunde bli en rolig grej, säger Sabina Wärme.

– Vi har styrt upp allt från grunden själva, sytt fodralen, fixat spelningar. Det blir vad man själv bestämmer sig för, som sedan leder vidare till andra saker, säger Amanda Lindgren.

Förra veckan spelade Systraskap i Lund och efter konserten på Gamla Tingshuset i morgon väntar spelningar i Umeå respektive Stockholm och dessutom blir det en spelning på Restaurang Oscars i december.

– Vi spelar live till olika ljudbilder. Jag spelar lite synt, tamburin, symbal och sjunger. Jag har även en effektpedal och en loop-pedal, säger Sabina Wärme.

– Jag spelar trummor, klarinett, kornett, trumpet och sjunger, säger Amanda Lindgren.

I går spelade de på ”Thank god it’s onsdag” på Gamla Tingshuset, då med akustiska versioner av låtarna med bland annat dragspel och gitarr.

Vad händer framöver?

– Vi har inte något mål i sig, men vi har flyttat ihop bara för att kunna spela hela tiden, säger Sabina Wärme.

– Vi får se vart vi hamnar, men nu kör vi 200 procent, säger Amanda.

Förutom att EP:n finns till försäljning i samband med morgondagens spelning så går det att lyssna på låtarna på Myspace.