Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ansvar, Marianne Larm-Svensson!

Marianne Larm-Svensson (C) har av mig fått ett antal frågor som hon inte lyckats svara på. Istället skyller hon ifrån sig på oss i landstingsmajoriteten som i halvtid lyckats visa på vad som hittills uppnåtts av våra vallöften – bland annat ökad tillgänglighet och extra miljoner till bland annat psykiatrin.

Hon undviker svaren genom att påstå att vi gått ut med bilden av ett välmående landsting, när alla andra utom hon sett hur vi i utspel efter utspel vädjat till regeringen om att kommuner och landsting nu måste varsla om inget görs.

 

Vi socialdemokrater har på alla nivåer informerat om den svåra situationen som kräver stöd från regeringen och har dessutom fått medhåll från den moderate ordföranden i Sveriges kommuner och landsting. Inte heller har vi presenterat nya satsningar som hon vill påstå – vilka är dessa, undrar jag nu?

Vi har däremot presenterat hur vi arbetar vidare på den inslagna vägen för att förbättra tillgängligheten till sjukvården, hur vi stärker psykiatrin och hur vi utvecklar länet!

 

Det är Du som genom falska påståenden grumlar bilden – återigen, vilka nya kostnadskrävande satsningar har vi presenterat?

Att påstå att Du jobbat för att få pengar till länet, men gör det i det tysta, ökar inte din trovärdighet. Jag tror att medborgarna vill veta vad Du gjort, eftersom du har deras uppdrag. Ännu har vi inte sett resultatet av något sådant, eller har jag träffat huvudet på spiken när jag säger att Du stillatigande håller med om att redan starka landsting och kommuner skall ha mer som nu är fallet i regeringspolitiken?

 

Självklart fanns det en gynnsam utveckling på arbetsmarknaden just efter valet, när den socialdemokratiska regeringen jobbat upp ekonomin och förutsättningarna – inte heller det kan äras nuvarande regering eller ditt parti!

 

Göm dig inte bakom andra partier, utan tag ansvar som centerpartist för att ni sänkt skatten med över 100 miljarder för i första hand de som redan har det bra. Ta ansvar för att ni sänkt stödet till små kommuner och landsting till förmån för de större. Ta ansvar för att ditt parti fryst stödet till läkemedel, så att vi förlorar miljontals kronor.

 

Svara nu istället på de frågor du fått om du öppet vågar kritisera din regering för att inte lyssna på Socialdemokraternas förslag på stöd till kommuner och landsting för utförandet av vård, skola och omsorg!

 

Thomas Hägg (S)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel