Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta av skygglapparna, C

Trygg och likvärdig vård i hela länet, där privata företag kan driva hälsocentraler om de uppfyller kraven på kvalitet och utbud – det kravet viker vi socialdemokrater inte ifrån.

Tyvärr kan man inte säga detsamma om Centern; får partiet styra inriktningen på landstinget efter valet, tänker man överlåta till privata vårdföretag att avgöra om det till exempel ska finnas mödra- och barnavård, psykosocial kompetens eller sjukgymnastik vid länets hälsocentraler.

Inser inte C att deras politik hotar människors trygghet? Eller spelar det kanske inte någon roll – så länge marknadens lagar får styra är man nöjd.

Konsekvensen riskerar alltså att bli att delar av länet blir utan väsentliga delar av primärvården. Det kan knappast skapa framtidstro (utom hos vårdföretagaren som gör en större vinst).

För S är det självklart att sätta människornas behov före marknadens. Därför tänker vi fortsätta driva kravet att primärvården ska ha ett brett uppdrag. Invånarna i Sveg, Hammarstrand och Gäddede ska veta att det finns ett fullgott vårdutbud på orten.

Jag uppmanar centerpartisterna Larsson, Hellstrand och Lemon att ta av sig de ideologiska skygglapparna och reflektera över vad de senaste åtta årens avregleringspolitik har inneburit för Sverige och servicen på landsbygd. Landet slits isär, klyftorna ökar och de största förlorarna är befolkningen i inlandet.

Det är sorgligt att se hur C har gått från att vara ett parti som värnade landsbygdsbefolkningens tillgång till service och samhällstjänster till ett nyliberalt parti som sätter marknaden först.

Ann-Marie Johansson (S)

landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel