Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta hand om kaninerna

Annons

Till alla er som har sina husdjur, kaniner i sin trädgård:

Jag ser fler och fler kaniner som husdjur i främst barnfamiljer, och det kanske är den "nya sommarkatten" eftersom den numer är billigare i inköp (50 kronor) än vad den vanliga huskatten är.

Vad jag vänder mig mot är attityden och villfarelsen att de ska klara sig själv bara de blir placerade i hägn på tomten. Då kan man fråga sig, är det en pryl som har införskaffats efter mycket tjat, där föräldrar till slut har gett efter, eller är det en levande varelse som behöver adekvat omvårdnad och omsorg?

Eftersom det blir allt kallare på främst natten, så är frågan: är det billigare att låta djuren frysa ihjäl i stället för att avliva det hos en veterinär?

Har ni som föräldrar tagit på er huvudansvaret för ett djur så anser jag att ni får löpa hela linan ut och betala vad det kostar för en avlivning, om det inte tas om hand på rätt sätt.

En som använder ögon och öron"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel