Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta inget förhastat beslut om Kälarne skola

Politikerna i Bräcke kommun kan vara på väg att begå ett stort misstag. Av allt att döma är de beredda att okritiskt ta till sig en tjänstemannautredning om kommunens framtida skolorganisation som bland annat innebär att högstadiet i Kälarne läggs ner.

Politiker i Bräcke kommun, ni måste besinna er! Se först och främst till att den av pådrivarna uppskruvade takten mot ett slutgiltigt beslut bromsas upp!

Lyssna och sätt er seriöst in i det svar Kälarne skolas rektor, lärare och samhällsengagerade personer lämnat på utredningen. Ni kommer att finna att det finns gott om tid till eftertanke och begrundan.

Rusa inte iväg och ta ett förhastat beslut som enbart grundar sig på den egna tjänstemannautredningen.

Det är viktigt att man som politiker påminner sig faktumet att man är väljarnas förlängda arm in i beslutsrummen.

Det är väljarna som gett dig förtroendet att företräda dem. Detta ställer särskilda krav på dig som politiker att vara lyhörd vad gäller folkets vilja.

Lyssna, ta till dig argument, visa vilja att tänka i nya banor, hitta kompromisser och lösningar och framför allt, släpp på prestigen.

I Kälarne finns, som på många andra orter som är utsatta för nedläggningshot av viktiga samhällsfunktioner, en stark och engagerad folkvilja för utveckling av den egna bygden i positiv riktning.

Det är de lokala politikernas absoluta skyldighet att efter sin förmåga stötta ett sådant engagemang. Inte att oengagerat slå igen dörren framför de människor som försöker, vilket tyvärr verkar vara det som nu är på gång.

Bernt Källström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel