Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta inte åt er äran för fria bussresor

När den nya majoriteten i Östersund nu presenteras gör Vänsterpartiet en stor sak av att de fått igenom ett löfte om gratis kollektivtrafik för barn och ungdomar.

Jag vill då i sammanhanget påminna alla om att miljö- och samhällsnämnden vid sitt möte i april 2014 tog beslutet att bifalla ett medborgarförslag om just detta.

De som yrkade för att bifalla förslaget var undertecknad samt nämndens ordförande Mona Modin-Tjulin (S). Protokollet har diarienummer 237-2014.

Dessutom var det på senaste mötet, i september, uppe en motion från Folkpartiet där förslaget utökats till att även gälla gratis bussresor för pensionärer.

Där yrkade undertecknad och Lennart Ledin (FP) på bifall medan Mona Modin-Tjulin (S) och Christina Hedin (V) yrkade på bifall i den delen som gällde ungdomar men inte pensionärer. Diarienummer 808-2014

Således tycker jag inte att Vänsterpartiet eller majoriteten borde ta åt sig så mycket av äran för detta beslut.

Joackim Ekroth (M)

vice ordförande i miljö- och samhällsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel