Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta inte åt er äran för fria bussresor

Annons

När den nya majoriteten i Östersund nu presenteras gör Vänsterpartiet en stor sak av att de fått igenom ett löfte om gratis kollektivtrafik för barn och ungdomar.

Jag vill då i sammanhanget påminna alla om att miljö- och samhällsnämnden vid sitt möte i april 2014 tog beslutet att bifalla ett medborgarförslag om just detta.

De som yrkade för att bifalla förslaget var undertecknad samt nämndens ordförande Mona Modin-Tjulin (S). Protokollet har diarienummer 237-2014.

Dessutom var det på senaste mötet, i september, uppe en motion från Folkpartiet där förslaget utökats till att även gälla gratis bussresor för pensionärer.

Där yrkade undertecknad och Lennart Ledin (FP) på bifall medan Mona Modin-Tjulin (S) och Christina Hedin (V) yrkade på bifall i den delen som gällde ungdomar men inte pensionärer. Diarienummer 808-2014

Således tycker jag inte att Vänsterpartiet eller majoriteten borde ta åt sig så mycket av äran för detta beslut.

Joackim Ekroth (M)

vice ordförande i miljö- och samhällsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel