Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta på de rosa glasögonen

Under ett dygn lånade Feministiskt initiativ de andra partiernas valaffischer för att föra ett offentligt samtal. Med häftmassa satte vi upp rosa glasögon på valaffischerna samtidigt som vi uppmuntrade de andra partierna att låta dem sitta kvar efter valet också.

Vi gjorde detta för att visa på att deras löften om mänskliga rättigheter och jämställdhet förpliktigar. Och att det är därför vi ska sätta feministerna på plats i maktens rum.

Feministiskt initiativ behövs där, oavsett vilka partier som bildar majoritet eller regering. Vi ser till att ord blir handling, eftersom vi sätter jämställdhet och jämlikhet högst upp på dagordningen.

Riksdagen har satt upp jämställdhetsmål för Sverige, sammanfattat i att vi ska ha lika mycket makt att forma samhället och våra egna liv, oavsett om vi är män eller kvinnor.

Jämställdhetsmålet är uppdelat i fyra delmål och på ingen punkt är vi klara. Sverige är inte ett jämställt land. Det förpliktigar – det behövs politik!

När Feministiskt initiativ är på plats i maktens rum kommer vi se till att de andra partierna inte tar av sig de rosa glasögonen. För då finns vi där och ser till att de håller vad de lovat.

Vi går till val på mandatet att driva en feministisk och antirasistisk politik. Vi är den röst som står upp för mänskliga rättigheter och mot alla former av diskriminering.

Vi utmanar de andra partierna med de modigaste och mest omfattande förslagen på jämställdhet och jämlikhet.

Ingrid Mårtensson

medlem i Feministiskt initiativ Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel