Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta strid mot mobbning i stället

Har ni i Krokoms kommuns ledning för en endaste sekund tänkt tanken, vilka signaler ger vi våra unga?

 Man driver en medarbetare till självmord, och i en skola i samma kommun får läraren uttala sig som den värsta rasisten, men kommunens ansvariga har fullt förtroende för de anställda.

Det som är mest sorgligt är att ni tjänstemän inte har det civilkurage som behövs för att rakryggade kunna tala om att ni har gjort ett fruktansvärt misstag.

Till de partier som fortfarande inte har haft pondus nog att ta avstånd från dessa brottsliga handlingar, kan jag bara säga, jag beklagar er feghet, er dumhet, er handlingsförlamning, er motvilja till sunt förnuft och medmänsklighet.

Ta er i kragen och agera mot sådana här handlingar, och för era väljares talan. Jag i min dumhet trodde att ni förtroendevalda stod på kommuninnevånarens sida.

Tills nu så har, mig veterligen, endast ett parti tagit avstånd från dessa kriminella handlingar och det är Vänsterpartiet, all heder till er.

Det är dags att byta ut dessa slapphänta tjänstemän och politiker, in med människor som värnar om sina medarbetare, törs stå för sina åsikter, törs föra kommuninnevånarnas talan, törs ta strid för ett rättvisare samhälle, ta strid mot rasism, ta strid mot mobbning, verka för ökad integration, och verka mot ökad segregation.

Sedan måste jag i ärlighetens namn också nämna att det finns de som bryr sig, och som säkerligen skulle vara kapabla att förändra förhållningssättet även i den här i kommunen, men då behövs det nog lite nytt blod till kommunhuset först.

Arne Johansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel