Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta till er Thord Eric Nilssons seriösa arenaförslag

Jag tillhör dem som aldrig förstått kommunledningens mycket njugga inställning till A 4 Campus AB och universitet i arenafrågan. Området är statligt och således allmän egendom och borde därför för en kommun vara en mera naturlig partner än ett rikstäckande privat byggbolag.

Nu får det anses överspelat och då det samtidigt visar sig att stora investeringar krävs för skidstadion är det naturligt att titta på vilken samordning som kan ske mellan den nya arenan och skidstadion.

Här har nu Thord Eric Nilsson, ÖP:s mångårige sportchef, med mycket stor erfarenhet av idrottsevenemang, på område R2 skissat ett förslag som rimligen måste tillfredsställa alla parter och dessutom är ekonomiskt gynnsamt genom samordningseffekter.

Förslaget innebär också att arenan flyttas cirka 0,5 kilometer närmare stan och mera centralt, den kan förmodligen byggas på torr mark i stället för myrmark som i R3-alternativet, med åtföljande risk för framtida fukt- och mögelskador, och den ger också internationell uppmärksamhet i samband med världscuper och annat.

Är kommunledningen helt avvisande till det här mycket seriösa förslaget väcks onekligen frågan om missarna i diarieföringen också gäller fler handlingar än vad som hittills uppdagats.

Kommunledningen måste också inse att arenan möjligen var en valfråga för de närmast trogna som besökte sina partiers valmöten och skulle ha röstat på sitt parti oavsett budskap. För den breda allmänheten var det ingen valfråga.

KM