Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta tillbaka Fältarbetsgruppen

Tack Tord Jemtebord (M) och Per Jönsson (M) som vill ta tillbaka fältarbetsgruppen som gjorde så mycket gott. Något av det dummaste kommunen gjort när den lades ned.

Att AnnSofie Andersson (S) kan säga att "fältis" har spelat ut sin roll är direkt oförskämt mot före detta fältarbetsgruppen och det vore på sin plats med en ursäkt. I så fall finns det även andra man kan ifrågasätta. Som jag minns var polisen tacksam för att fältarbetsgruppen fanns.

Fältarbetsgruppen var för många ungdomar som en extra förälder eller stödfamilj på kvällar och nätter. De lärde känna varandra, ungdomarna gick in till den som satt i lokalen på busstorget och kunde sitta där och prata, kanske om sina problem, och då kan en människa med år av livserfarenhet ha mer att ge än någon annan.

Fältarbetsgruppen såg på så vis fort nog om någon var i fara och kunde gripa in. Men det var väl för enkelt.

Efter att Fältarbetsgruppen lades ned skulle det finnas en socialsekreterare och ibland också en polis i lokalen på busstorget. Om det har aldrig redovisats. De finns kanske inte kvar längre.

AnnSofie och kompani ser fram emot någon strategi/organisation med förebyggande arbete, som tycks ligga långt i framtiden, den behövs säkert också.

Fältarbetsgruppen har varit behövd hela tiden. Kanske hade den kunnat rädda liv.

Man skulle spara in 1–2 miljoner när Fältarbetsgruppen lades ned. Kommunen visade sitt rätta jag, ingen tanke på ungdomar som det börjar gå snett för. Annat hade det varit om det yrkats på 40 miljoner extra till arenan.

Frågan är om det blev någon besparing med de 1–2 miljonerna eller om det blev dyrare på några stackars ungdomars bekostnad. Sätt in Fältarbetsgruppen som den var och inga konstigheter.

Ulla Britt Sunding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel