Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack Eva Jemn

En av dem som nu slutar i Östersunds församling är Eva Jemn, prästen som öppnade Gamla kyrkan för hem­lösa och missbrukare.
– Den nya organisationen med allt vad det innebär gör det omöjligt för mig att jobba kvar, säger hon i en artikel i ÖP förra veckan. Läsarna har kommenterat artikeln så här.

Annons

nyligen som entreprenör i Gamla kyrkan och fick se vad som pågick. Unikt och bra, är min tanke.

Skulle skattepengen jag slutade betala och rekommenderat andra att upphöra med, kunnat spela roll? Den här verksamheten är ju något som jag kan stå för, även att jag anser mig vara ateist. En sann insats för de som behöver det mest; Missbrukare eller nattbussväntare. Jag hoppas att arbetet fortlöper för samhällets svagaste!

har gjort ett fantastiskt arbete, som den drivande bakom kvällsöppna fredagar. Jag är 18 år, och vet hur många ser gamla kyrkan på fredagar som ett ställe att ta det lugnt på, ta lite fika och prata.

Om man skulle ta bort den verksamheten skulle det vara en enorm förlust. För oss ungdomar, för andra som inte har någonstans att gå – men även en förlust för kyrkan.

Tack Eva för ditt hårda arbete, och jag hoppas verksamheten fortsätter ändå.

lämnar Östersund är en jättestor förlust för många människor. Var rädd om de eldsjälar som finns i länet. Vi behöver dem.

att det finns en tanke bakom beslutet. Är det någon som har kollat upp vad som ska ske i Gamla Kyrkan istället?