Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Tack för allt stöd!

I tisdags miste Birgitta, 60 år, och Göran, 65, allt de ägde i den våldsamma branden i Fåker.
Nu vill sonen Mikael berätta om stödet som de fått.
– Det är många fantastiska människor jag vill tacka i dag, säger Mikael.

Göran Dahlström var ute på promenad i tisdags förmiddag. Efter promenaden skulle han besöka sin fru Birgitta på som skulle opereras på sjukhuset.

Men Göran åkte aldrig till sjukhuset. Under tiden som Birgitta låg på operationsbordet stod Göran och tittade på när deras gemensamma hem brann ner.

Ingenting från lägenheten på Lyransgården gick att rädda.

– Det har varit mycket sorg den här veckan. Pappa får ständiga gråtattacker. Men det är bra att det kommer ut, säger sonen Mikael som stöttat sina föräldrar de senaste dagarna.

dagarna efter tragedin hemma hos Mikael och hans fru Ulrika.

– Jag är verkligen överraskad över allt stöd folk har gett mamma och pappa. Det är hur många som helst som hört av sig. Även folk som knappt känner dem. De kanske bara har varit på någon auktion eller på bingo i Lyransgården när pappa och mamma varit där. Pappa har inte orkat prata själv, men han har blivit oerhört glad när han förstått att så många bryr sig, säger Mikael.

Birgitta Dahlbäck ligger fortfarande kvar på sjukhuset och har inte velat läsa tidningar eller sett på bilder från branden.

– Pappa var väldigt nervös i tisdags kväll när vi skulle berätta det för henne. Vi hade med Karin Härjegård som är präst i Näs församling och Jenny Mattsson som var stödperson. Visst var det jobbigt att berätta och det blev mycket gråt. Men det var tur att barnbarnen Elin och Alexander var med så fick hon lite annat att tänka på, säger Mikael.

Östersundspolisens insats.

– En polis har ringt hit flera gånger och berättat hur de jobbat och han har frågat hur det är med farsan. Det kändes verkligen att polisen brydde sig, säger Mikael.

Nu har sökandet efter en ny bostad inletts och Mikael, frun Ulrika och Görans svägerska Karin hjälper till med allt det administrativa.

– Till veckan ska vi prata med försäkringsbolaget om vad som ska hända. Pappa och mamma orkar inte med allt runt omkring. De måste få tid att sörja. Men de säger att de vill tillbaka till Fåker, säger Mikael.

tas om Lyransgården ska byggas upp igen eller inte. Allt tyder på att det blir ett beslut om en återuppbyggnad.

När en nyuppbyggnad av Lyransgården kommer på tal säger Göran Dahlström:

– Både min och min frus dröm är att Lyransgården byggs upp och att det blir en lägenhet i huset. Då vill vi gärna bo där. Jag ska försöka vara med på mötet på torsdag, men blir det för jobbigt så får jag väl gå ut och gråta en stund, säger Göran Dahlström.