Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tackar nej till landslaget — satsar i Östersund

Sprinttränaren Ola Ravald tackar nej till skidlandslaget och väljer nu att satsa på Östersunds skidgymnasium.
– Vi inte var helt överens om hur vi skulle bygga upp sprintorganisationen jag och skidförbundet, säger Ola Ravald till SR Jämtland.


Han berättar att beslutet att tacka nej till posten som sprintansvarig, togs eftersom han och skidförbundet inte har haft samma syn på hur sprintsatsningen ska se ut.

– Det är väl egentligen tre delar som jag vägt in i mitt beslut. Den ena delen var att vi inte var helt överens om hur vi skulle bygga upp sprintorganisationen jag och skidförbundet. Den andra delen är att familjesituationen är tuff att kombinera med ett sprinttränarjobb, och den tredje delen är att jag blivit erbjuden ett spännande jobb i Östersund på det nya skidgymnasiet som startade förra året, säger Ola Ravald till SR Jämtland.
Ola Ravald låg bakom de svenska sprintframgångarna i OS i Turin 2006. Nu satsar han på att arbeta med ungdomar på skidgymnasiet i Östersund.