Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täckkjolen prisad i Tyskland

Minns ni den korta täckkjolen tillverkad i Åre som kom för några år sedan. Nu prisas den i de större sammanhangen.

Annons

Sissi Kewenter fick pris i samband med årets Guldgala på Frösön, då som vinnare av årets Peak Innovation-pris. I veckan var det dags igen för nytt pris, denna gång i samband med ISPO-mässan i München.

Under mässan i München kammade hennes företag SKHOOP hem utmärkelsen Overall Winner i tävlingen Scandinavian Outdoor Award för sin korta täckkjol med avtagbar innerkjol. Priset delas ut av branschorganisationen Scandinavian Outdoor Group.

– Det är fantastiskt roligt och ett erkännande för mig. Många stora outdoormärken har kopierat täckkjolen, så det känns fantastiskt att få den här bekräftelsen, säger SKHOOPs grundare Sissi Kewenter som också är orginalkjolens skapare.

Åre är ett hett namn på Europas största outdoormässa i år. Förutom att Östersundsföretaget Woolpower fått pris, har även Klättermusen och skidtillverkaren Extrem prisats i årets ISPO-mässa.

– Det är otroligt att alla vi tre Åreföretagare fick varsitt pris. Vi är jättestolta och försöker agera goda Åreambassadörer, säger Sissi Kewenter i ett pressmeddelande.