Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täckkjolens mamma blir årets företagare i Åre

Sissi Kewenter, som driver och äger bolaget Skhoop, har utsetts till årets företagare i Åre. Det var hon som uppfann täckkjolen.
– Under åren har vi fått många efterföljare, men det är vi som är originalet, säger Sissi Kewenter.

Det är Företagarna som delar ut priset till Åredesignern Sissi Kewenter.

– Det här känns helt fantastiskt och är ett uppmuntrande kvitto på den renodling och de marknadssatsningar vi gjort den senaste tiden, säger Sissi Kewenter.

Det var under en promenad med hunden i slutet av 1990-talet som hon kom på idén till täckkjolen. Och det är just täckkjolar i olika utformningar blivit företagets profilprodukt.

Juryn har bestått av styrelsen för Företagarna i Åre. Så här lyder juryns motivering: Läcker design och hög kvalitet har hållit företaget på topp i femton år. Med sin unika produkt och oförtrutet arbete erövrar de nu den amerikanska kontinenten. Affärsidén att hålla alla rumpor varma kallnar aldrig. Trots många efterföljare står sig täckkjolens skapare stark. 

Utmärkelsen i form av diplom, statyett och blombukett delades ut vid en frukostceremoni på Åre Bageri, fredag 8 oktober.