Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tåget till Vemdalen går som tåget – allt fler väljer snälltåg och Inlandsbanan

Allt fler väljer att ta tåget till skidbackarna i Vemdalsområdet. Störst är ökningen av natt-tågstrafiken som gått upp med 45 procent jämfört med samma period i fjol, men fler och fler väljer också att ta Inlandsbanan under vintersäsongen.

Det är natt-tågen från Malmö via Stockholm till stationen Röjan som ökat med 45 procent jämfört med förra säsongen. Det skriver Destination Vemdalen i ett pressmeddelande. Från Röjan är det busstransfer till backarna. Men även dagtågen på Inlandsbanan mellan Mora och Östersund har gått bra i vinter. En ökning av antalet passagerare med 15 procent jämfört med förra säsongen.

Även snöpendeln, den lokala busslinjen mellan byn och backarna i Vemdalsområdet har sett en ökning av passagerartrafiken, 37 procent upp hittills jämfört med förra året.

Marco Andersson, Marknadschef på Snälltåget, som driver natt-trafiken mot Vemdalen, tror att satsningen börjar bli känd i södra Sverige. Han anser att det finns en stor potential att öka trafiken än mer.