Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågkaos efter två urspårningar

Det är kaos i tågtrafiken runt Ånge.
Två urspårningar och en brand på ett godståg har stoppat trafiken.
Trafikverket har haft ett tufft dygn i kring Ånge och norrut.

Under natten till onsdagen började ett godståg brinna på sträckan mellan Östersund och Bräcke. Det ledde till att tågtrafiken mellan Ånge och Östersund stoppades. Branden orsakade mycket stora skador på bland annat kontaktledningen. I fredags förra veckan spårade ett timmertåg med 1440 ton timmer ur i centrala Krokom.

Vid 14-tiden på onsdagen spårade ett godståg ur strax utanför Stöde och det drabbar sträckan Sundsvall–Ånge där trafiken är stoppad. Enligt Trafikverket tar det omkring en vecka att röja upp och återställa banan.

Och vid 16-tiden var det dags igen. Då spårade ett godståg med 24 vagnar ur mellan Alby och Ovansjö. Den urspårningen drabbar sträckan Ånge–Ljusdal.

Tågkaoset runt Ånge får stora konsekvenser för resenärerna.

– Eftersom det är så stora störningar är det viktigt att den som köpt biljett och tänker resa kollar med respektive bolag hur man ersätter resan, säger Lennart Helsing vid Trafikverket.

Norrtåg har ställt in samtliga avgångar mellan Sundsvall och Östersund under dagen och ersatt med buss. Även SJ ersätter de avgångar som påverkas med buss.