Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågolycka i Åre – en död och en allvarligt skadad

En man omkom och en blev allvarligt skadad när ett tåg rammade en minibuss i Åre i 15.30-tiden på lördagen.

Olyckan skedde i Björnänge, Åre, och enligt vittnen var bilen i färd med att korsa den oövervakade järnvägsövergången när tåget kom rusande i full fart.

Tre män i 30-årsåldern satt i bilen varav en omkom direkt i samband med kollisionen.

– En annan passagerare är mycket svårt skadad och flygs just nu mot Östersunds sjukhus med helikopter, sa Erik Forsell, räddningstjänstens insatsledare på olycksplatsen, strax efter klockan 16.

Senare på lördagskvällen flögs mannen till Uppsala för intesivvård på Akademiska sjukhuset. Ännu på söndagskvällen saknades uppgifter om hans tillstånd.

Den tredje mannen var minibussens förare, som hunnit kasta sig ur fordonet i samband med kollisionen.

– Han har tagits med ner till Åre hälsocentral där han kommer att få krisstöd eftersom han naturligtvis är chockad. Även tågföraren får vård i chockförebyggande syfte, säger Erik Forsell.

Männen i bilen var alla svenska medborgare.

Tåget som rammade minibussen var ett persontåg som nu tagits ur bruk och där passagerarna informerats om vad som hänt. Personalen som jobbade på tåget vid kollisionen kommer också att bli avlöst av ny personal när ersättningståget anländer.

Efter olyckan stod all tågtrafik i området stilla i flera timmar vilket orsakade visa förseningar.