Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Takter, tanter och teknik – revyn är redo för premiär

På söndag är det premiär för årets Östersundsrevyn.

Annons

Han dansar i otakt. Han hänger inte med alls. Sjunger fel gör han också.

Kicki Korths-Aspegren och Mats Eklund sjunger om Patrik Zackrisson som står bredvid dem och dansar i otakt.

– Han har tajming som en full kamel, sjunger de i kör.

Patrik Zackrisson svarar med att ta fram en grön trombon som han böjar spela på. Helt i otakt med resten av bandet.

Men är han verkligen så i otakt som det verkar? Slutet av numret repeteras några gånger och när allt sitter som en smäck utbrister Zackrisson:

– Vilken skön grej att göra. Lyx mig.

Några dagar före premiären är det full fart på Storsjöteaterns scen. Medan salens röda stolar ekar tomma kör ensemblen stenhårt på scenen. Replikerna ska sitta, stegen vara i takt och finliret ska fixas.

Mats Hurtig, som i år gör sin 33:e revy, gör en av revyns återkommande och allra käraste karaktärer – Hårdingen. Med sin karaktäristiska dialekt, sitt obevekliga självförtroende och arroganta attityd har Hårdingen lockat till skratt i 15 år.

– Faktiskt så är han en blandning mellan tre gubbar som finns. Det är bara jag som vet vilka de är och jag vet inte ens om alla tre är i livet fortfarande. Men de där typerna som kan, vet och är störst finns överallt, säger Mats Hurtig.

I år har Hårdingen bland annat varit på älgjakt och han har träffat självaste Obama. Dessutom har han varit ute och kört moppe. Ungefär 12 000 ser Östersundsrevyn varje år och Hårdningen har blivit en välkänd karaktär. Det händer ofta att Mats Hurtig får frågor eller kommentarer om just honom.

– Tyche je, den är det många som känner igen, säger Mats Hurtig.

Även Kungen, spelad av Mats Eklund, är med i år igen. I fjol var kungen barnvakt, en sketch som vann pris i årets Revy-SM. I år har kungen firat 40 år som regent, något som syns även i "Årets Primadonna".

Tanterna Ada, Beda och Ceda, spelade av Mats Eklund, Mats Hurtig och Patrik Zackrisson, har även de varit med i revyn i några år nu. Tidigare år har de besökt blåbärsskogen, bilbingo och hårfrisörskan. I år möts tanterna på hälsocentralen.

På scenen är sångnumret slut och en stor bild av landshövningen Britt Bohlin visas på scenen. Patrik Zackrisson fixar med tekniken och Kicki Korths-Aspegren och Mats Eklund sätter sig ute i salongen och tittar på.

Kicki Korths-Aspegren gör i år sitt fjärde år i Östersundsrevyn. Hon gjorde även revy på 90-talet och känner sig inte alls nervös inför den stundande premiären.

– Med erfarenheten kommer lugnet. Jag har gjort den här processen så många gånger nu att jag vet, att även om inte alla steg sitter just nu så gör de det när det är premiär.

Patrik Zackrisson är däremot lite nervös, där uppe på scenen. Han får inte till sitt bildspel och får till slut hjälp av Therese Blomstrand. Med några tryck på fjärrkontrollen lyckas hon bläddra igenom bilder på de senaste landshövningarna.

– Men, om du trycker framåt, tror du då vi kan se vem som kommer efter Britt Bohlin, frågar han Therese Blomstrand.

Om det fungerar eller inte får ni se från och med söndag.