Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen imponerade stort

Lydia Bruhn från Örnsköldsvik imponerade i Castor Cup. Hon lovordade tävlingen i Östersund.
– Det var en bra tävling i en ljus och fin ishall, säger talangen, som nu satsar mot SM.

Castor Cup kom att handla mycket om åkare från Örnsköldsvik. Det var inte så konstigt med tanke på vilka förutsättningar klubben har.

– De har en bra tränare som jobbar heltid. Det är lite andra förutsättningar än vi andra, säger Maria Olsson, tävlingsledare för Castor Cup.

Det starkaste kortet bland damjuniorerna i ångermanlandsklubben är Lydia Bruhn. Castor Cup var ett genrep för henne inför nästa helgs start i SM.

– Det var ett bra genrep. Nu har jag förhoppningsvis gjort undan allt dåligt, säger hon.

Helt nöjd var hon nämligen inte med söndagens friåkningsprogram – detta trots att hon vann helt överlägset.

– Jag var lite missnöjd. Jag glömde bort programmet och missade några hopp, säger Lydia Bruhn.

Närmast väntar SM i Västerås för Örnsköldsviksåkaren. Hon har hög målsättning.

– Jag hoppas på en topp tio-placering. Jag har varit med två gånger tidigare. Första gången blev jag fyra, men i fjol gick det inte så bra.

Örnsköldsvik tog hand om de fyra första platserna i damjuniortävlingen. På nionde plats slutade hemmaåkaren Loc-Yee Tang. Hon var missnöjd med det inledande korta programmet.

– Hoppen gick inte som de skulle. Jag blir ganska lätt nervös och då blir benen skakiga. Piruetterna gick ganska bra, säger Loc-Yee Tang.

Det avslutande friåkningsprogrammet stämde bättre för 17-åringen från IF Castor.

– Det kändes bättre i dag. Hoppen och piruetterna fungerade bättre, säger Loc-Yee Tang.

Detta var enbart andra tävlingen för henne den här säsongen eftersom de andra tävlingarna har legat på opassande platser.

Ungefär 160 åkare deltog i Castor Cup. Endast två hemmaåkare tävlade båda dagarna. Förutom Loc-Yee Tang var det Maja Öhman, som slutade trea i Ungdom A-13. IF Castor fick med sig två segrar från lördagen då Ellinor Löfstedt och Fanny Olsson vann sina klasser. Båda tävlar i Ungdom C-13.

– Alla åkare har presterat väldigt bra. Alla åker efter sin kunskap och de har gjort det väldigt bra, säger Maria Olsson.