Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänd gatubelysningen i Östersund!

Om en dryg vecka är det dags för årets världscupspremiär i skidskytte i Östersund.

Annons

Under fem dagar kommer världens bästa skidskyttar att tävla på vår fina skidskyttestadion, där vi nu har en perfekt belysning för att tävlingarna ska kunna genomföras på kvällstid och via tv sändas ut till många miljoner medborgare i många länder.

Nu kommer det besökare till Östersund via alla infarter till staden. De möts av ett mörker då gatubelysningen på infarterna från olika håll har tagits ut bruk.

Tror kommunledningen att besökare som kommer till Östersund via dessa infarter kommer att känna sig välkomna? Vi tror det inte.

Det är marginella besparingar som kommunen gör med dessa nedsläckningar – som 98-procentig ägare av Jämtkraft, borde vi ha råd med att gatubelysningen tänd under kvällstid.

Den nya broschyren om Vinterstaden Östersund har just anlänt till alla hushåll i kommunen, och det är många bra saker som kommunen kan marknadsföra.

Vår uppmaning till kommunledningen:

Tänd gatubelysningen vid infarterna till Östersund för att hälsa alla besökare välkomna.

Sluta med släckforskning som riskerar att människor skadas eller dödas i trafiken på grund av bristande gatubelysning!

Låt Östersund fortsätta att förknippas med melodin ”Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad”.

Inga Maj Granqvist
Håkan Rasteby
Anna Österholm
Sven Hellström
Centerns Ceniorgrup

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel