Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tända gatlyktor enda framgången

I senaste numret av tidningen Dagens Samhälle, i en artikel om koalitioner i kommuner mellan socialdemokraterna och andra partier, framhåller vårt kommunalråd AnnSofie Andersson (S) att fjolårets ändring av majoriteten från S, V och MP till S, C och MP, är en "framtidslösning och mycket bra konstellation för östersundarna".

Konstellationen var nog bra i första hand för ett mycket begränsat antal centerpartister som fick komma till köttgrytorna (läs fast arvoderade uppdrag).

Den enda politiska framgång som C hittills har kunnat inhösta är ett mindre antal tända gatlyktor. Hur det gick att förhindra en nedläggning av Ope skola som var den främsta hjärtefrågan för partiet har vi ju nyss fått erfara.

Om S, C och MP är en framtidslösning återstår för östersundarna att ta ställning till i valet nästa år. Det var i alla fall inte den lösning som C-väljarna gick till val på 2010.

Efter det som hänt den här mandatperioden har östersundarna mer än nog anledning att fundera över vilken politisk majoritet som är framtidslösningen för Östersunds kommun!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel