Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tandempar värvade Kindberg

Värvning av Daniel Kindberg från Stadsdel Norr till Östersundshem beskrivs som ett samspel mellan bolagets styrelseordförande Tord Andnor (S) och dess vice ordförande Sven Ringvall (M).

De två var överens om att de behövde en vd med driv och handlingskraft för att kunna leva upp till de nya ägardirektiven som styrelsen fått.

– Vi två har skött den här rekryteringen utan inblandning, säger Sven Ringvall, som själv arbetar för Kindbergs arbetsgivare på Stadsdel Norr.

Ringvall är inhyrd av Peab som projektledare för bygget av isarenan på konsultbasis och som har lärt känna Daniel Kindberg på nära håll.

– Vi sökte ingen förvaltare utan en vd med drivkraft som kan förverkliga både ägardirektiven och den vision som vi i styrelsen har om bolaget, säger han.

Tord Andnor håller med om beskrivningen, men tillägger.

– Daniel Kindberg är kunnig i fastighetsekonomi och kan också entusiasmera omgivningen. Han har dessutom bra fokus på resultaten. och nu är det upp till honom att axla manteln, säger Tord Andnor.

Nya vd-lönen vill han inte kommentera med mer än att den kommer fram i årsredovisningen i maj.

– Men han hade bättre månadslön och bonusar på Stadsdel Norr.

Marknadsföringen och uthyrningen av det höghus som byggs i Valhall blir nye Vd:s första stora uppgift. Påbyggnad av husen vid brofästet på Frösön är ett annat projekt som planeras. Sedan ska Östersundshem även bestämma sig för, om de ska bygga de 200 lägenheter på Remonthagen som de har option på.

– En förutsättning för att kunna bygga är att vi har mark och det blir Daniel Kindbergs uppgift att skaffa, säger Tord Andnor.