Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tangerat personbästa för Mona Brorsson när världscupen intog Östersund

Mona Brorsson öppnade starkt och hade länge känning på en pallplats i världscuptävlingen i Östersund.
Men det blev till slut en sjätteplats.
– Jag är supernöjd, det här var en himla skön inledning på säsongen, säger hon i TV4:s sändning.

När Mona Brorsson gick i mål i Östersund efter 15 kilometersloppet var hon i ledning, med en dryg halvminut före närmsta åkare och det såg länge ut som att hon gick mot en pallplats efter att hon gått rent genom alla fyra serier.

Men när det hela summerades hade Brorsson dock passerats av fem åkare, där vitryskan Nadezhda Skardino tog hem segern, och det blev därmed en sjätteplats för Brorsson på hemmaplan.

En sjätteplats som gör att den tidigare EM-guldvinnaren och VM-sexan tangerar sitt personbästa från Antholtz säsongen 2015-16, det i hennes första världscuptävling för säsongen då hon inte var med i premiären.

– Jag är supernöjd, det här var en himla skön inledning på säsongen. Jätteviktigt för självförtroendet. Jag hade som plan att vara offensiv, men jag kanske var väl offensiv idag. Jag är nöjd ändå, säger hon i TV4:s sändning.

Bland de övriga svenskorna sköt Linn Persson fullt och hamnade på en fin 15 plats. Hanna Öberg blev 25 med tre bom. Emma Nilsson hamnade på 43 plats och Anna Magnusson 54.

Läs också:

Brorsson med efterlängtad nolla: "Det var ett mentalt spel idag"