Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk er för innan ni parkerar i Lillänge

Häromveckan parkerade jag på gratisparkeringen vid Coop Forum i Lillänge för ett par minuters handel.

Ställde bilen vid sidan av en enskilt skyltad handikapparkeringsplats. Jag uträttade mina ärenden och återvände till min bil efter 10 minuter.

Fann till min förvåning en böteslapp på rutan med 1 000 kronor i böter för 2 minuters felparkering. Min bil påstods sakna handikapparkeringsbevis. På en parkeringsplats som inte var handikappmärkt!

Jag är mycket noga med att aldrig parkera på en handikapplats. Påpekar ofta för slarviga bilister att inte ockupera handikapplatser.

Personalen vid Coop blev mycket förvånad. Jag överklagade enligt alla paragrafers formuleringar. Fick en skrivelse från Securitas tillbaka som underkände min argumentation och krävde 1 000 kronor inbetalade inom 10 dagar. För en gratisparkering. Annars indrivning.

Efter 10 timmar av telefonsamtal, skrivelser och besök hos diverse myndigheter lovade man mig besked. Man avskrev ärendet.

Om jag ska ta samma taxa ska jag ha 1 000 kronor per timme för de 10 timmar det tog att få rättelse i ärendet. Summa 10 000 kronor i vite och indrivning via Securitas.

Tänk er för innan ni handlar i Lillänge!

Bertil Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel