Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänkta satsningar läggs på is

Det blir vare sig allaktivitetshus i Hede eller upprustning av Folkets hus i Sveg inom de närmaste tre åren.

– Pengarna räcker inte, säger kommunalrådet Gunilla Zetterström Bäcke (S)

På onsdagen tog kommunsstyrelsen budgeten för 2014 med plan för 2015 och 2016. Planerna på ett allaktivitetshus i Hede och en upprustning av Folkets Hus i Sveg har lagts på is.

– Det finns inget utrymme för stora investeringar under de närmaste åren. Vi har helt enkelt inte råd att bygga något stort, säger Gunilla Zetterström Bäcke (S), kommunalråd i Härjedalen.

Båda projekten har utretts. I Hede var det fråga om en nybyggnation till en kostnad av 30-35 miljoner, enligt Gunilla Zetterström Bäcke och i Sveg skulle en upprustning av Folkets Hus kosta cirka 15 miljoner kronor. De projekten lämnar alltså inte utredningsstadiet inom de närmaste åren, som det ser ut. Men planen på att bygga en förskola i Funäsdalen ligger fast.

– Den är planerad sen tidigare för 2015, säger kommunalrådet.

I budgeten räknar kommunstyrelsen med ett överskott på sex miljoner kronor varje år fram till och med 2016. Det finns inga skattehöjningar planerade.

– De här åren får vi koncentrera oss på basverksamheten. Vi har många fastigheter och annat som kräver underhåll och kostar pengar. Om det inte händer något extremt med befolkningsutvecklingen, och just nu är den ju positiv, så ska vi klara budgeten, säger Gunilla Zetterström Bäcke.

Den 27 november ska budgeten upp i kommunfullmäktige för slutlig omröstning.