Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänndalen skjuter upp skidpremiären

Mildvädret som för tillfället råder i länet gör att Tänndalen tvingas skjuta upp den alpina skidpremiären. Öppningen blir förhoppningsvis någon gång under höstlovet istället.

Anläggningen, som skulle ha öppnat pisten headstråket i morgon lördag, tvingas skjuta på premiären. Anledningen är de senaste dagarnas blåst, regn och plusgrader.

– Vi har snö så att vi skulle kunna öppna, men det känns bättre att spara högarna så att vi kan hålla öppet några dagar under höstlovet. Om vi öppnar nu är risken att det smälter, säger Tänndalens anläggningschef Richard Palmgren.

De som hade bokat in sig på anläggningen har redan blivit informerade om de ändrade planerna. Enligt Richard rör det sig inte om så många människor.

– Det är två alpina klubbar och så de människor som hade tänkt resa hit för att åka skidor över dagen.

I nuläget kan Richard inte svara på när anläggningen kan vara redo att öppna.

– Det är inget vi kan säga i dag, men det kommer ske så fort vädret tillåter. När vi öppnar vill vi ha en produkt som håller. Vi uppdaterar kontinuerligt vår facebooksida och vår hemsida för att informera om när premiären kan ske.