Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tårarna kom när Magnus Schönberg tvingades lämna Idol

Östersundaren Magnus Schönberg fick inte showa vidare i TV4:s Idol.
–Man vet att man ska åka ut någon gång, en ska jag vara helt ärlig trodde jag inte att det skulle ske i kväll, säger han.

Temat för fredagsfinal nummer fyra var svenska hits. Magnus Schönberg fick övervägande ros av Idoljuryn för sin tolkning av Håkan Hellströms genombrottslåt "Ramlar".

–Det var som fan Mange! Här hade jag förberett mig på att säga något dräpande och fotknölssågande. Ge sig på Håkan Hellström och hans genombrottslåt dessutom. Det här gjorde du ett härligt framträdande av. Det glädjer mig att få glädja dig. Noll gnäll den här gången, sade Alexander Kronlund efter framträdandet.

Tidigare fredagsfinaler har Magnus Schönberg fått blanndad kritik från juryn. De negativa delarna har handlat om att han varit för oseriös och rolig i sin framtoning. Detta var något som östersundaren ville ändra på till kvällens nummer.

– Jag har målat upp en bild av hur jag vill att det här framträdandet ska se ut och jag kommer att starta bakom scenen och sedan kan det bli så att jag hoppar upp på jurybordet om jag får feeling. Men, det ska inte bli flamsigt. Jag vill ju visa upp den roliga Magnus och jag tror att den här låten ger mig verktyg att göra det. På rätt sätt, sade Magnus Schönberg innan han intog scenen.

Han gjorde ett bra jobb, enligt jurymedlemmen Nikki Amini.

– Du överraskar med det här framträdandet och du lyckas hålla dig på rätt sida gränsen av flamsighet, sade hon.

Men det räckte inte hela vägen för Magnus Schönberg. Efter beskedet blev det en tårfylld stund när Magnus mamma Åsa fick frågan om vad hon kände i den jobbiga situationen.

– Jag känner mig ledsen naturligtvis. Jag vet ju att det är det här han vill, men jag vet att det kommer öppnas nya dörrar.

En person i familj en ät troligtvis nöjd med utgången. Magnus dotter Jolie.

– Hon kommer att jubla när du kommer hem, sade magnus mamma Åsa i programmet.

Läs även:

Från pajigt till true art – Magnus hyllades av Idol-juryn och är vidare till nästa fredagsfinal

Magnus Schönberg vidare från Idols första fredagsfinal

Från Torvalla till Gärdet: Idol-Magnus bor en vecka i taget

Magnus Schönberg om sin känslosamma slutaudition i Idol: "En berg- och dalbana"

Magnus Schönbergs ord om glädjen i att gå vidare i Idol: "Kroppen fick styra det som hände och då fick Anders Bagge en puss"

Idol-Schönberg berättar om de svåra åren