Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tårögd Alfredsson hyllad som hjälte

Efter 18 säsonger, 444 mål och 1 370 matcher i NHL är karriären över. I natt blev Daniel Alfredsson hyllad som hjälte av publiken i Ottawa.
– Tack för alla fina minnen. De förbinder oss för evigt med er, sade han.

Annons

Under publikens jubel, och med svenska flaggor på läktarna, åkte Alfredsson runt på isen tillsammans med sina gamla lagkamrater i Ottawa under uppvärmningen inför matchen.

– Det här känns väldigt speciellt. Jag skulle betala mycket pengar för att få vara med om det här. Att vara tillbaka på den här arenan, tillsammans med grabbarna. Det får mig att vilja spela igen, sade en leende Alfredsson till Viasat hockey under uppvärmningen.

"Bästa känslan i världen"

41-åringen beskrev glädjen i att som lag tillsammans kämpa för att göra mål, även om det inte alltid innebär att man vinner.

– Det är den bästa känslan i världen. Vi är väldigt lyckliga som får ha det här som yrke.

När avtackningsceremonin började hyllades den forne lagkaptenen med stående ovationer i den nedsläckta arenan.

– Nu är det dags för mig att ta lite ledigt och få lite tid med familjen. Men låt oss inte säga farväl – merci, à bientôt! (tack, vi ses snart), sade en tårögd "Alfie".

Daniel Alfredsson spelade 17 säsonger för Ottawa. Han var inställd på att spela ännu en säsong i NHL, för Detroit, men bekräftade i förra veckan att han lägger skridskorna på hyllan på grund av ryggproblem.

Stolpskott i slutsekunden

Matchen hamnade för en gång skull i skuggan av uppvärmningen, inte minst för Alfredsson, som satt i publiken. Ottawaforwarden Erik Karlsson stod för en målgivande passning – och var nära att kvittera till 2–2 med ett jätteskott i stolpen i matchens slutsekund, men New York Islanders vann med 2–1.

Succérookien Filip Forsberg fortsätter att storspela och gjorde ett mål och en assist när hans Nashville vann mot St Louis med 4–3. 20-åringen fortsätter toppa rookieligan – och leder även plus/minus-statistiken för hela NHL. Forsberg och hans Nashville förstörde målvaktveteranen Martin Brodeurs comeback. 42-åringen, som spelade sin första match sedan i april, släppte in fyra av 24 skott (83,3 i räddningsprocent) för sitt nya lag St Louis.

– Det känns ganska bra. Jag fick mycket att göra från start, det hjälpte mig, sade Brodeur enligt nhl.com.