Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tät historia som får nackhåren att resa sig

Sankta Psyko

Johan Teorin

Wahlström & Widstrand

Johan Teorin har tidigare skrivit tre spännande romaner i Ölandsmiljö. Alla välskrivna, ruggigt spännande och med en beskrivning av naturfenomen som går mot det magiska, kanske övernaturliga och skrämmande.

Nu är det dags för den fjärde boken och i ”Sankta Psyko” har Johan Teorin hittat en ny miljö. Borta är det öländska och karga. I stället har vi en stad på västkusten med en rättspsykiatrisk klinik, i folkmun kallad Sankta Psyko, där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas.

Jan Hauger söker jobb i staden, på den förskola där barn till de som är intagna på kliniken vistas. Han får jobbet men har inte berättat, vare sig för chefsläkaren på Sankta Psyko eller för chefen på förskolan, varför han egentligen sökt jobbet. Han har heller inte berättat att han under en tidigare anställning på en förskola gått ut med en barngrupp i skogen och kommit hem med en pojke för lite.

Arbetet på förskolan innebär ibland nattjänstgöring och snart har Hauger hittat sin väg in på kliniken. Han söker sig fram i mörkret och hittar snart det han letar efter.

I ”Sankta Psyko” tar författaren med sig läsaren på en resa in i mänsklighetens mörka vrår. Historien är tät, och faktum är att man som läsare håller andan ibland när nackhåren börjar resa sig.