Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tätt kval till EM i watercross

I Lillhärdal hade fullt med folk samlats på fredagseftermiddagen för att se på kvalet till EM i watercross.

Vädret på semifinalerna och på finalen på kvalet kunde inte bli bättre. Men under kvalet (alltså kvalet till fredagens semifinaler) regnade det. Stämningen vid Hån var mycket god, och trots att en och annan av deltagarna hamnade i vattnet, så blev det en lyckad tävling.

Stefan "Ormo-Elvis" Persson var speaker på evenemanget. Han berättade att första pris i tävlingen var 5000 kronor förutom äran, tvåan fick 3000 kronor och trean fick 2000. Fyran till åttan i tävlingen fick 1000 kronor vardera.

– En grabb från orten blev femma i dag, Adam Hedin, berättade han efter tävlingen.

Det var mycket jämnt i toppstriden i finalen, och de som samlades vid speakerbåset efteråt tvistade länge om vem som verkligen vann. Det blev till slut Joel Renberg som spurtade om Peter Johansson på slutet, vinnaren är från Umeå och körde med en Polaris Rmc. Tvåan Peter körde även han med en skoter från Polaris, hans klubb är ÅSSK. En tjej kom till final, Miranda Tjärnström från Skellefteå. Miranda kom sjua, med sin Ski-Doo Renegade 800 från 2005.

Sebastian Hedin blev intervjuad i speakerbåset om varför de anordnar tävlingen.

– Det är för publiken som vi gör det här, det är ni som gör det extra roligt, sade han.