Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taube och Fristorp sjunger visor

I morgon kväll kommer visornas mästare till Gamla teatern i Östersund.

Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp ackompanjerade av Curt-Eric Holmqvist på piano är ute på sin tredje ”I sällskap med visornas mästare”-turné. Första turnén var i Norge, där Göran Fristorp har en stor del av sin publik, och de andra två är och har varit runt om i Sverige. På i morgon kväll stannar de till på Gamla teatern i Östersund.

Göran Fristorp och Sven-Bertil Taube har känt varandra sedan 1970-talet och Göran tror att det märks på scen att de har en väldigt bra kemi.

– Jag sjöng till och med på Sven-Bertil och Mikaelas bröllop, säger Göran Fristorp.

Konserten i Östersund är den sjunde i ordningen den här hösten och hittills har det varit nästintill fullsatt på alla spelningar.

– Det är många sånger som man känner igen och folk tycker om att se Sven-Bertil på scen. Han har aldrig varit så bra som han är nu. Och det gäller nog oss alla tre, jag säger som min vän Putte Wickman "det tar tid att bli bra", förklarar Göran Fristorp.

– Jag tror också att det beror på den nära kontakten, vi har ett väldigt intimt format. En del artister i dag fjärmar sig från publiken genom att ha stora shower. Då blir det ofta mycket yta, men lite innehåll. Vår konsert är mer innehåll än yta. Det påstår i alla fall jag, fortsätter han.

Repertoaren innehåller många sånger av Evert Taube, men även av bland andra Olle Adolphsson och några låtar som Göran Fristorp har skrivit själv.

– Jag har med tre egna låtar och de ligger mig varmt och hjärtat, men det är så klart många andra låtar som jag älskar att göra. Vi gör en del duetter också, jag och Sven-Bertil. Då är det framför allt Taube-låtar, berättar Göran Fristorp.

Han har spelat en hel del i Norge under sin karriär och där är det enligt Göran nästan omöjligt att vara svensk vissångare utan att spela Taube-låtar.

– Jag hann tyvärr aldrig träffa Evert Taube, jag såg honom inte ens live. Men hans låtar har betytt mycket för min karriär, fortsätter Göran Fristorp.