Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlade med Bingoberra – vykortet kom fram efter 19 år

1994 skickade den då sexåriga Strömsundsbon Agnes Karlsson in ett vykort till Bingolottos barntävling. För några veckor sedan kom kortet fram – 19 år senare.

I dag är Agnes Karlsson en vuxen kvinna på 25 år, hon bor kvar i uppväxtens Strömsund och arbetar med att bygga husväggar.

Som 6-åring medverkade hon i "Bingoberras barntävling" i Bingolotto och skickade in ett tävlingsvykort. Hon hade gissat rätt på "veckans ord" som just den veckan var ordet "solig". 19 år senare kom kortet fram till sin mottagare.

Det var personal från Bingolotto som hörde av sig till Agnes Karlsson och berättade den märkliga historien.

– Jag blev mest brydd och tänkte "var kan det där kortet ha varit i 19 år?", säger hon.

Ja, vad tror du?

– Jag har inte en aning.

Hon minns själv inte att hon skickade in det aktuella kortet, men däremot kommer hon ihåg att hon ibland var med i Bingolottos barntävlingar.

Det färdigtryckta vykortet med inkluderat porto är poststämplat den 8 maj 2013 och kom fram alldeles nyligen. Det nådde då Bingolottos lager i Tagene på Hisingen. På Bingolotto har man ingen aning om vad som ligger bakom förseningen. Även Posten har svårt att säga vad som kan ha hänt.

– Man kan bara fantisera om vad som hände. Kanske har kortet hamnat i fel brevlåda från början och att någon har lagt det på lådan nu. Det enda vi vet, det är att Posten inte sparar vykort i 19 år. Ingen har gjort det här med flit, säger Maria Ibsén, pressekreterare på Posten.

I höstas blev det en nyhet när en 32 år gammal Lilla Fridolf-tidning till sist nådde fram till sin prenumerant. Senare visade det sig vara en barndomskamrat till prenumeranten som hade hittat tidningen hemma hos sig och skickat den vidare till kamraten för att spela denne ett spratt.