Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävling i bästa tänkbara sparkföre

I strålande solsken avgjordes en rafflande fajt på Sik­ås byvägar. Simon Bergström kämpade väl mot de vuxna men fick ge sig när Anders Stjernström och Laila Sandqvist var snabbast.

Sikås byförenings ordförande Laila Sandqvist är rödrosig om kinderna och ser glad ut, trots att hon just blev omsparkad knappa metern före mållinjen. Hon är dock lite orolig för vad släkten ska säga när deras lag bara blev tvåa.

– Jag har tävlingsmänniskor i mitt lag, jag tror att de blir lite arga, säger hon.

Systersonen Jonathan Blomqvist skakar på huvudet. Ja, lite besviken är han nog på att moster släppte segern så nära mål.

Annhild Eriksson och Inger Vigren, som hellre var publik i dag, berättar att Sikås redan för över 30 år sedan hade sparktävlingar.

– Det var något ljushuvud som kom på att man skulle ah en aktivitet och då passade de bra att ta sparken, det fungerar ju på vintern, säger Inger Vigren.

Att återigen få se byborna tävla är underhållande.

– Det är roligast att få se de här små, säger Annhild när hon ser barnklassen.

Laila Sundqvist berättar att hon återvänt efter flera år i Lindköping. Hon tycker det är bra om byföreningarna kan se till att det händer roliga grejer i byn. Att arrangera sparktävling var till en början inte alls så lätt.

– Vi visste inte var vi skulle dra tävlingsbanan, berättar Laila.

Men egentligen hade de inte behövt oroa sig. Dagens sparkföre är det bästa tänkbara.

– Det var riktigt bra, ja nästan för bra, säger vinnaren Anders Stjärnström efter loppet.