Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teleperformance varslar 132 anställda

Under tisdagskvällen fick de anställda beskedet – 132 av 400 kommer att varslas på Teleperformance i Söderhamn.

Anledningen är att storkunden Tele2 inte förnyar delar av sitt avtal.

I augusti berättade Kuriren att Söderhamns största privata arbetsgivare Teleperformance, TP, redovisade en vinst på 5,8 miljoner för 2012.

Nu, drygt två månader senare, kommer chockbesked. 132 anställda kommer att varslas om uppsägning. Och alla på servicecentret i Söderhamn.

Linda Persson är tillförordnad contact center maneger i Söderhamn:

– Det här var inget som vi på något sätt kunde förutspå, det kom som en stor överraskning för oss också, säger hon.

Orsaken till varslet är att Tele2 har valt att inte förnya delar av sitt avtal. De lämnar privat- men behåller företagsmarknaden.

Enligt Linda Persson kommer varslet ändå att beröra hela arbetsplatsen.

– Vi hade ett informationsmöte för våra anställda i kväll och har informerat dem om att vi kommer att göra vårt yttersta för katt unna erbjuda fortsatt arbete till så många av våra medarbetare som möjligt. Vi kommer att jobba stenhårt för att hitta nya kunder.

Hon berättar att Arbetsförmedlingen, kommunen, Trygghetsrådet och fackförbunden redan har informerats och att man tillsammans ska ta fram en handlingsplan. Konkret handlar det om se över vilka åtgärder som kan vidtas för att underlätta för de anställda som riskerar att bli av med jobben.

Artikeln kommer från helahalsingland.se