Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Telia utsatt för nytt lurendrejeri

Har du fått ett mejl där Telia vill betala tillbaka pengar? Det är rena bluffen där skojarna utnyttjar telefonjättens namn för att kunna lura dig på pengar.

Mejlet kommer med Telia Soneras logotyp och berättar att på grund av ett tekniskt fel har din faktura betalats två gånger. Via den medskickade länken kan man fylla i sina uppgifter och få pengarna tillbaka. Naturligtvis är det en bluff. Det bedragarna är ute efter är att få tillgång till ditt kontokort och skinna dig på pengar. Således, släng mejlet och framför allt, fyll inte i några uppgifter. Uppgifter som i så fall hamnar på en spansk hemsida.

Telia har tidigare varit utsatt för samma sak och även annonssajten Blocket.

Telia uppmanar att man inte ska klicka på länken och lämna absolut inte ifrån dig några person- och/eller kontouppgifter.

Detta är ett försök till "nätfiske"eller phishing som det också kallas. Telia begär aldrig att kunder ska lämna sina uppgifter via mejl", skriver Telia på sin hemsida.