Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tellefsdal överlägsna segrare

Tellefsdal gjorde det igen. De senaste årens segrare var så överlägsna att de till och med lät en lagledare springa sista biten.
– Det var en kul grej, vi hade ungefär tolv minuter till godo, så vi bestämde i går kväll att göra det, berättar löparen och jämtlänningen Andreas Fahlén.

Tellefsdal har varit St Olavsloppets stora giganter de senaste åren. Även om lagnamnet sett olika genom åren ut har lagkonstellationen varit relativt intakt, med tidigare trångsviken-löparen Andreas Fahlén i spetsen. Inför St Olavsloppets fjärde och avslutande dag var det egentligen inget snack om vilket lag som skulle bli de totala segrarna då Tellefsdals hade drygt tolv minuter till godo ner till tvåan Malm IL/Selsbakk IF.

Då passade lag på att göra en kupp. Vid den sista växlingen så började laget helt plötsligt att tappa en del av sitt försprång. Malm/Selsbakk började genast knappa in. Men det var aldrig någon fara på taket, eftersom lagets försprång var så pass stort. Kent Anderzon, Tellefsdals lagledare, som fick avsluta St Olavsloppet för lagets del var långt i från snabbast, men såg lika trött ut för det.

– Jag växlade över till honom nu på sista, då hade vi 3.40 till godo (för dagen). Det tappade vi med det här, men det var det värt. Det är ändå totalen som räknas, säger Andreas Fahlen.

Tellefsdal var så pass överlägsna i årets tävling, att de till och med hade råd att springa fel under både den första och andra dagen.

– Det var samma kille faktiskt, vi funderar på att ge honom en orienteringskurs, säger Andreas Fahlén med ett skratt.

Vad är det som gör er så pass starka?

– Vi har bra kvalité på löparna rakt igenom, en bra spets och ett par stycken som är riktigt duktiga.

Bland dessa finns Japhet Kipkorir, som bland annat vunnit Lidingöloppet och sprungit halvmaran på 1.02. En riktig vass löpare med andra ord.

– Sen har vi övriga löpare, exempelvis jag, utvecklats ytterligare, säger Andreas.

Det är framför allt den festliga stämningen som lockar laget att återvända år efter år, även om det finns givetvis finns som mål att prestera bra.

– Det är ju kul att möta upp alla löpare, det är härlig stämning och härlig atmosfär. Det är inte blodigt allvar, men man kör ju väldigt hårt. Det är väldigt bra träning som man får, blandat med kompisar.

Här hittar ni resultatlistorna.