Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tema mångfald på skolan i Sveg

Eleverna på Norra skolan i Sveg har under året arbetat mycket med mångfald. Den här veckan har man omsatt vissa delar av sin kunskap i praktiken genom att exempelvis laga maträtter och sjunga sånger från andra länder. Barnen fick hjälp i grupperna då även eleverna från SFI (svenska för invandrare) deltog i arbetet.

– Vi har haft riktigt roligt men det var ganska svårt att laga tomatsoppa, den innehåll så många ingredienser och det var mycket som skulle göras, berättar Felicia Österhof.

tvåor och femmor samt treor och sexor arbetade tillsammans i grupper under temaveckan. Som förstärkning medverkade de elever som går SFI på Bäckedal.

var med betydde mycket. Våra elever fick chansen att träffa dom och lära sig lite om hur man lever i de länder de kommer från och för SFI-elevernas del fick de träna mycket på att prata svenska, säger läraren Lotta Eriksson som var den sammanhållande länken under grupparbetsdagarna.

Musik, slöjd, matlagning, teater och leksakstillverkning var de aktiviteter som eleverna kunde välja på och trots att valet var fritt så fördelades elevantalet ganska jämnt.