Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tempo i Hackås lägger ner

Tempo i Hackås utsågs till årets serviceföretag i Jämtlands län för två veckor sedan i tävlingen Guldstjärnan. Men nu lägger butiken ner för att ägarna inte vill bli utbrända.

Annons

På butikens Facebooksida skriver Magnus Klasson och Linda Klasson Färdvall att butiken går runt ekonomiskt men att de jobbar för mycket.

"Under dessa nästan 2,5 åren vi har drivit butiken har vi jobbat lika mycket som en heltidsanställd gör under 10 år. Det går att göra så under en period, men inte hur länge som helst."

Vad ska ni göra i stället?

Vi vet inte riktigt, men på lördag så stänger vi igen butiken, säger Magnus Klasson.

Han menar att det i det här fallet inte handlar om den vanliga butiksdöden.

– Folk på orten handlar för fullt. Men för att vi ska få normala arbetstider måste vi anställa personal och det är för dyrt. Då krävs en dubblering av omsättningen för att gå runt och det underlaget finns inte.

Vad händer med butikslokalen?

– Lokalen ska säljas. Vi har inte annonserat ut den än, men det blir snarast möjligt.

Hur känns det här?

– Det är skittrist, men vad ska man göra när inte kroppen orkar med längre, säger Magnus Klasson som har sjukdomen multipel skleros sedan 15 år tillbaka.

– Allt jobb kan vara en bidragande orsak till att det blivit sämre.

Läs mer om Tempo i Hackås:

Tempo i Hackås utsågs till årets serviceföretag i Jämtlands län

Butiken har fått ÖP:s "Slutgnälltpris"

Tempohallen öppnar igen