Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tengblad ett av länshoppen i USM

/
  • Mattias Tengblad har ett vasst vapen i sin kvicka forehand. Med den tog han sig under fredagen vidare till finalspel i USM i pingis. Hur långt det kan räcka får vi reda på i helgen.
  • Andreas Eriksson, Föllinge, fick ge sig mot Luleås Ludvig Engström. 3–2 i set slutade mötet.
  • 250 spelare från 105 olika klubbar. USM kräver en hel del av arrangörerna i Sporthallen. Hittills har allting fungerat utmärkt.

Niklas Tengblad värjer sig med en saftig forehand. Den är perfekt.
– Nervöst, konstaterar Ås IF:s 11-åring efter att gått vidare till finalspel i USM i pingis.

Annons

Segern innebar en skön revansch. Motståndaren som han smashade ut, William Clevensjö, Eskilstuna, har han haft tuffa duster med.

– Senast vi mötte varandra var på Williams hemmaplan i Eskilstuna. Då vann han efter fem set. Nu var det min tur!

Tengblad uppträdde med ett stort lugn under matchen, trots att han visste om dess betydelse; vinst och en plats i helgens finalspel skulle vara klar.

Första set slutade 11–8 till Tengblad. En återkommande forehand hade varit en lysande taktik. Men när Clevensjö bombarderade ”fel” sida av bordet för Tengblad i andra, följde många missade bollar.

Och det var kvitterat, 1–1 i set.

dramatiskt. Tengblad var pressad ett antal gånger och tvingades till svåra räddningsaktioner. Nu hade Åskillen som tur var sin forehand, med vilken han tillslut skulle vinna matchen.

Tredje set skrevs till 14–12, trots att Niklas var i underläge så sent som vid 11–12. I matchens sista holmgång var det aldrig någon tvekan om var segern skulle landa.

smart och fick avgöra matchen med en raketsnabb forehand.

– Det var väl hans svaghet, så min taktik blev att fortsätta slå med forehand, berättar en nöjd Tengblad.

Segern innebar mästerskapets andra. Hittills har det bara blivit en förlust, detta mot Spårvägens Viktor Karlsson. Nu väntar finalspel.

– Jag ska göra så gott jag kan, men det känns skönt att ha fått vinna den här matchen i alla fall, säger Tengblad, som stortrivs med att tävla på hemma-plan.

– Man är lite nervös också, men mest känns det bara kul att få tävla i Östersund.

En annan länsspelare som försökte slå sig fram i går var Föllinges Andreas Eriksson. Där tog dock finaldrömmarna slut efter en 2–3 förlust mot Ludvig Engström, Luleå.

att möta, men jag tyckte det gick hyfsat ändå, kommenterar Engström.

Det är ändå på flick- sidan som de största Jämtlandschanserna finns. Och då i Flickor 12.

Av de totalt 32 spelare som tagit sig till slutspel, är hela fem från Jämtland. Emelie Fitzgerald, Elin Ingvarsson och Sofie Helander, Ås, samt Moa Pettersson och Jenny Hernerud, Mörsil.

Fitzgerald, Ingvarsson och Pettersson är alla seedade bland de 16 bästa och stod över gårdagen. Hernerud och Helander tog sig till slutspel via 3–0 respektive 2–1 i matcher i poolspelet.

Störst hopp ställs till Emelie Fitzgerald – som kanske är Sverigebäst i klassen.

– Hon är helt klart en segeraspirant, säger ledaren Björn Tengblad.

(zport.se)

Mer läsning

Annons