Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teodor överlägsen i Emils frånvaro

En av våra världsstjärnor i herrsprinten, Emil Jönsson, stod som åskådare och såg den andre, Teodor Peterson, dominera från kval till final i Bruksvallarnas avslutande sprint.

Teodor var så överlägsen i finalen att han kunde glida i mål.

Tvåan Simon Persson, Umeå, attackerade litet i sista backen, men hade inte en chans att nå Teodor, som gjorde sitt snabbaste lopp just i finalen.

– I kvart och semi kunde jag avvakta och bara göra vad som behövdes, men i finalen ville jag trycka på litet precis som det brukar behöva i de internationella loppen. Det fungerade bra även om jag känner mig litet ringrostig. Annars känns det bra i kroppen, förklarade Teodor.

Träningen har gjort honom litet starkare, vilket märktes i lördagens 15 km-lopp. Det kan behövas inför OS eftersom banan i Sotji är tuff.

– Närmast blir det världscupen i Kuusamo, där jag är helt inriktad på fredagens sprint, sa en nöjd segrare.

Tvåan Simon Persson är egentligen medelpading, men tävlar för Umeå. Han slog igenom på allvar i fjol och fick åka världscup. Nu är han kanske en man för OS. Gustav Eriksson, Falun-Borlänge knep tredjeplatsen före Simons klubbkompis Erik Silver.

Femman Carl Quicklund, Östersund gjorde en bra prestation redan i lördagsloppet. Hälseneskadan har gjort att det blivit mer träning i vatten än på rullskidor och snö. Med tanke på det är han fint på gång. Carl ingår i den grupp som har beteckningen 2015 och just det året är ett rimligt delmål.

Robin Bryntesson, Rossön och Sollefteå, var tätt bakom Teodor i kvalet och gjorde bra lopp i kvarten och semi, men i finalen tog det tvärstopp.

– Blodsockret var inte som det skulle vara, sa Robin.

'Han gör en bra prestation med tanke på sitt handikapp och kämpar vidare för att slåss om en av de sista OS-platserna.

Åsarnas Anton Karlsson hängde med till semi och klubbkompisen Johan Eriksson slogs ut i kvarten, det gjorde också ÖSK:s Mikael Jonasson, som var bättre i kvalet.