Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teodor Peterson målfotoslagen i Kuusamo

Åsarnas Teodor Peterson gjorde ett superryck i sista backen som såg ut att ge seger i VC-premiären i Kuusamo.
I sista steget kastade sig dock både Eirik Brandsdal och Anton Gafarov förbi.

Teodor slutade alltså trea – en imponerande start på säsongen.

Speciellt rycket i den tunga avslutningen på sista backen var läckert, Teodor skaffade sig ledningen med en skidlängd in på upploppet. Och det såg länge ut att hålla, men både Brandsdal och Gafarov hann alltså förbi.

Speciellt imponerande var Brandsdals avslutning – han gick in på upploppet som trea.

Calle Halfvarsson blev fyra i sin semifinal men tiden räckte inte till en plats i finalen. Jens Eriksson blev utslagen i sin kvartsfinal.

Ida Ingemarsdotter kämpade sig hela vägen till en final, trots att det aldrig riktigt glimrade om VM-tvåan. Väl där hade hon svårt att hänga med och slutade sexa.

Vann gjorde polskan Justyna Kowalczuk som var klart starkast i den sista backen, före Kickan Randall, USA, och Denise Herrmann, Tyskland, som ledde länge i finalen.

Britta Johansson Norgren gjorde en bra insats men blev utslagen i semifinal efter att ha vunnit sin kvart.

Marit Bjørgen och Charlotte Kalla blev utslagna i samma kvartsfinalheat där de blev trea och fyra. Även Magdalena Pajala fanns med i det heatet men slutade ännu längre bak.

Bjørgen sade till SVT efter loppet:

– Jag blev tagen på sängen på upploppet, blev stressad. Men jag är nöjd med prologen och kroppen känns bra. I dag hade jag inte marginalerna på min sida.