Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terra Mia – en historia om jobb och kärlek

Vid Stadsgården ligger krogstråkets färskaste restaurang och när ÖP anländer håller 7-8 personer som bäst på med att sätta upp skylten - Terra Mia.

Det vackert klingande språket kommer livaktigt, som direkt ur en film av Fellini.

– Det är en italiensk restaurang, och vi är tre familjer i Ås och Östersund som ligger bakom den, säger Serena Bonato på prickfri svenska.

Serena räknar snabbt upp en serie förnamn som Federico, Federica, Davide och så ytterligare tjej som också heter Federica. Samt Anders och LG som mycket riktigt visar vara svenskar från Gotland och Jämtland.

– Allt är en lång historia, men det är jobb och kärlek som fört oss samman hit till Jämtland. Vi kommer från Parma, Venedig och Verona i norra Italien, samt från Sicilien, säger Serena.

Restaurang Terra Mia ska servera både pasta och pizza, men också tallrikar med parmaskinka, salami och parmesanost. Samtidigt utlovas riktigt kaffe, från en espressomaskin. Några recept är gamla familjerecept från hemlandet.

– Vi har även jämtlandspizza med lokala råvaror som älgsalami och ädelost från Skärvången på menyn.

Till vardags jobbar medlemmarna i den italienska kolonin med helt andra jobb, som konsult, affärsrådgivare, sjuksköterska och läkare.

– Men Davide som är vår kock har tidigare jobbat i London och senaste i Åre. Det här är ett första test, men vi drömmer om att starta en italiensk restaurang i Östersund, säger Serena Bonato.