Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TEST: Dags för jubileumsshow

MUSIK. Lars Vegas har guldkavajen på sig och n´Anders sitter tyst i bakgrunden med foppatofflorna på. Som vanligt är de allt annat än ödmjuka och skratten ekar över Folkets Hus när kapellmästaren säger i tv att de planerar att vara med i Stjärnor på is.

I år är Lars Vegas Trio aktuell på nytt. Det är nu 20 år sedan orkestern bildades och det ska så klart firas med en jubileumsshow i länet i vår. Tour de Gig ska den heta och sju spelningar är än så länge bokade i slutet av april. I helgen är hela orkestern samlad i Östersund för att planera showen.
- Vi har gjort en lista på alla de låtar vi kommer ihåg att vi har spelat, det är omkring 100 stycken. Bland dem ska vi välja ut dem vi tycker är roliga och sedan ska vi spela dem på jubileumsshowen, berättar Lars Vagas, kapellmästare i Lars Vegas trio.
Lars Vegas Trio startade när Lars Vegas köpte sig en kontrabas och kom på att han ville bilda ett gatumusikband 1989. Bandet fick namnet Lars Vegas Trio och ganska snart bestämde de sig för att sluta spela på gatan och hålla sig inomhus i stället.
Orkestern var som mest aktiv i början av 90-talet. Två skivor släpptes varav julskivan, den kanske mest ihågkomna, sålde i cirka 45 000 exemplar. Lars Vegas Trio var också med i flera tv-program, bland annat Fångarna på Fortet.
- Och jag vann i Hur gör Djur, säger Jan Fransisco stolt.
- Det där tar han alltid upp, säger Elvis Koskinen.
I mitten av 90-talet tog bandet en paus.
- Vi hade en lite kafferast, den pågick i ungefär åtta år. Det blev en kafferast med påtår, kan man säga, säger Elvis Koskinen.
2003 var rasten över och orkestern spelade in en ny skiva. Äntligen fick de vara med i Bingolotto, där de blivit nekade att vara med så länge Loket stod vid rodret.
- Han tyckte att vi lät skramliga, förklarar Elvis Koskinen.
Tre av medlemmarna hade flyttat till Stockholm när bandet återförenades efter kaffepausen. Under pausen hade de flesta bildat familj och de hade inte längre tid att spela på heltid. Fokus de senare åren har legat på bland annat julshower och artistgalor.
Men trots pauser och färre spelningar har Lars Vegas Trio lyckats bevara sin stora fanskara. För några veckor sedan bildade de en grupp på Facebook för sina fans, och den har minst sagt fått ett varmt mottagande.
- Vi har tagit över Facebook kan man säga. Vi startade en Lars Vegas-grupp för alla fansen och den har fått så där 100 nya medlemmar varje dag, säger Lars Vegas och tillägger:
- Så jag tror att vi håller på att ta över internet också.
Lagom till jubileumsshowen ska orkestern släppa en ny singel. Den heter Sjung!Sjung!Sjung! och Lars Vegas säger så här om den:
- Den är gjord för att vara så irriterande som möjligt. Vi har bestämt oss för att göra Sveriges mest irriterande singel någonsin. Vi har ju länge varit kända som Sveriges mest irriterande orkester, så det kändes rätt.
Sjung!Sjung!Sjung! kan ni höra på ÖP-tv.