Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Testa en heldag med halka

På söndag är det återigen dags att testa på halkan på Östersunds motorstadion.

– Det är bara att tuta, köra och sladda, säger Per-Arne Berglin.

Under flera år har Motormännen i Östersund och FMK Jämtland-Härjedalen tillsammans anordnat en heldag för de som är sugna på att testa på halkkörning. På söndag är den populära dagen tillbaka och som vanligt, helt gratis.

Per-Arne Berglin är ordförande i Motormännens lokalklubb i Östersund.

• Vem tycker du ska komma och testa på halkkörning?

– Alla behöver friska upp sina kunskaper. Är man en ovan bilförare, eller till och med så man fortfarande övningskör, är det ett gyllene tillfälle att lära sig hur man ska manövrera bilen. Det är viktigt för vilken förare som helst. Själv är jag yrkeschaufför men jag lär mig någonting nytt varje gång jag kör på halkbanan.

• Vad får man som förare göra under dagen?

– Man kommer dit med sin egen bil och anmäler sig. Sen har vi en genomgång där vi berättar om hur banorna är upplagda, tar lite säkerhet och ger några tips. Efter det slussas ekipagen ut på banorna. Vi kommer ha minst tre banor och de är nyspolade så det kommer vara riktigt halt.

Hela dagen är sponsrad och därmed helt gratis för den som vill köra.

Förra året deltog runt 125 ekipage och om man känner sig manad i år är det bara att ta med bilen och köra.