Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Text + bildspel: Sågade laget efter 1–3

– Ja, i dag hade vi ju inte aktivitet i fötterna, direkt.

Orden kommer från Jörgen Själin, vars ÖIK kastade bort goda möjligheter till poäng mot Sundsvall.

Östersunds IK kom till spel med en frånvarolista som var jobbig läsning.

Sex forwards missade matchen, en sjunde (Pontus Dünesius) klev av i mittperioden och en målvakt saknas.

Men efter matchen var det inte en läkare som ÖIK-tränarna Markus Åkerblom och Jörgen Själin efterlyste till truppen. Snarare en rejäl dos jävlaranamma.

– Jag är jättebesviken, otroligt besviken. Det är sällan jag brukar känna så här ... det är bäst jag inte säger något jag får ångra, säger Markus Åkerblom.

– Det kändes bara som att ingen i laget trodde på att vi kunde vinna i dag. När många spelare är borta är det väldigt enkelt att säga att "det kommer aldrig att gå".

De som såg ut att tro mest och slet bäst var de yngsta spelarna, som oftast håller till i J20-serien. Christoffer Arvidsson och Anders Waplan, båda födda 1996, gnodde verkligen på efter bästa förmåga.

En annan yngling, 94:an Patric Juel, hade en kanonchans att vända på matchen vid ställningen 1–1. En Sundsvallsklubba gick av och Juel fick fri väg mot mål från mittlinjen. Avslutet gick hårt i ribban och ut.

– Man skulle vilja att någon hängde på i deras stil, säger Markus Åkerblom.

Tobias Carlsson gav ÖIK ledningen med ett märkligt power play-mål, ett backskott som tog styrning på defensiv spelare och gick i mål med väldigt låg fart. Sundsvall svarade med två egna mål i numerärt överläge och avgjorde i tom bur.

Och frånvarolistan – den kan vara lång ett bra tag i höst. Petter Lindell Thelin och Anton Nykvist är fortfarande långt borta från spel efter långtidsskador. Tobias Falk återvänder snart från avstängning, men Joel Åkesson, Kristoffer Backman, Pontus Dünesius och Kalle Björklund riskerar alla att missa fler matcher.

– Det är inget problem bara vi tror på att ersättarna är tillräckligt bra. Det är mycket möjligt att någon av de här unga killarna kan sno en plats av en mera etablerad framöver som inte vill tillräckligt mycket, säger Markus Åkerblom.