Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tf chef blir ordinarie

Tillförordnade näringslivschefen i Härjedalens kommun, Thony Gustafson, byter titel till näringslivschef.

Thony Gustafson började som näringslivsutvecklare i maj. Då hade dåvarande näringslivschef, Ville Welin redan aviserat att han säger upp sig, och bara någon vecka efter att Thony börjat jobbet fick han förfrågan om att hoppa in som tillförordad chef.

– Vi kom överens om att jag skulle vara tf under tiden som en ny chef rekryterades, säger Thony som inte hade några planer på att själv söka tjänsten, då.

En ny chef rekryterades, Magnus Persson, men han backade ut i sista stund. I det läget fick Thony frågan om han stod tillgänglig. Han sökte tjänsten och fick den.

Thony Gustafson har tidigare bland annat jobbat inom ABB-koncernen. Han har flera års chefserfarenhet, senast från ett företag i Mälardalen. Ursprungligen kommer han från Värmland. För ett år sedan flyttade han till Härjedalen efter att sambon fått jobb i Hede.

En viktig bit som ny chef är att förstärka organisationen på näringslivskontoret.

– Vi är minst en person kort och det har varit svårt att ge företagen hundraprocentig support. Men vi har nästan klarat det. Personalen på näringslivskontoret har gjort ett fantastiskt jobb, men det blir tärande i längden.

Thony Gustafson lyfter fram infrastruktur och bredband som viktiga bitar för att utveckla näringslivet i Härjedalen. Han talar sig också varm för "Härjedalskontraktet", ett handlingsprogram för bättre näringslivsklimat i kommunen.

– Vi har haft flera träffar med företag runt om i kommunen och fått en jättebra input, det har varit högt i tag. Nu ska vi gå igenom, sammanställa och presentera ett förslag till Härjedalskontrakt för företagen, säger han.