Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thaikyckling med nudlar

4 personer

15 minuter

400 g kycklingkött

100 g champinjoner

100 g blomkålsbuketter

1 liten purjolök

100 g mangold eller kinakål

1 msk riven, färsk ingefära

3 dl vatten

1 msk soja

1/2 msk koncentrerad kycklingfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

salt och peppar

rapsolja

Att äta till:

200 g nudlar

Gör så här:

1. Skiva svampen, dela blomkålen i buketter, strimla purjolök och mangold. Koka blomkålen 3 minuter i lättsaltat vatten. Fiska upp blomkålen och koka nudlarna 2 minuter i samma vatten. Sätt ett durkslag över en ny kastrull och sila av nudlarna. Spola nudlarna med kallt vatten.

2. Koka upp 3 dl av det sparade vattnet igen. Tillsätt soja, fond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter.

3. Strimla och stek kycklingköttet 2 minuter i rapsolja. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna. Stek svamp, blomkål och purjolök någon minut. Tillsätt nudlar och kyckling. Stek 1 minut under omrörning. Slå i såsen och krydda med riven ingefära, salt och peppar. Ge allt ett uppkok.