Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thaikyckling med nudlar

Annons

4 personer

15 minuter

400 g kycklingkött

100 g champinjoner

100 g blomkålsbuketter

1 liten purjolök

100 g mangold eller kinakål

1 msk riven, färsk ingefära

3 dl vatten

1 msk soja

1/2 msk koncentrerad kycklingfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

salt och peppar

rapsolja

Att äta till:

200 g nudlar

Gör så här:

1. Skiva svampen, dela blomkålen i buketter, strimla purjolök och mangold. Koka blomkålen 3 minuter i lättsaltat vatten. Fiska upp blomkålen och koka nudlarna 2 minuter i samma vatten. Sätt ett durkslag över en ny kastrull och sila av nudlarna. Spola nudlarna med kallt vatten.

2. Koka upp 3 dl av det sparade vattnet igen. Tillsätt soja, fond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter.

3. Strimla och stek kycklingköttet 2 minuter i rapsolja. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna. Stek svamp, blomkål och purjolök någon minut. Tillsätt nudlar och kyckling. Stek 1 minut under omrörning. Slå i såsen och krydda med riven ingefära, salt och peppar. Ge allt ett uppkok.